Posted by Elijah May | Uncategorized

Agrarische producten zijn producten  als vlees, zuivel, groente en fruit. Producten die door boeren gekweekt en geoogst worden dus. Steeds meer Nederlanders vinden het van belang dat ze dergelijke producten rechtstreeks van het land op hun bord voorgeschoteld krijgen. In de supermarkt zie je vaak dat er allerlei extra stoffen aan de producten worden toegevoegd om ze toch maar zo lang mogelijk houdbaar te maken. Dit gaat in vele gevallen ten koste van de “gezondheid” van de agrarische producten. Er komen nu steeds meer concepten tot stand waar de consument rechtstreeks de agrarische producten bij de boer kan inkopen. Voorbeelden zijn machtiglekker.nl, maar ook speciale maaltijdboxen als Beebox, Streekbox en De krat. Dergelijke partijen proberen de ambachtelijke, agrarische “pure” producten van de boer rechtstreeks bij de klant thuis te krijgen. Dus geen tussenkomst van een derde partij als een supermarkt! Deze producten zijn vaak wel iets duurder. In supermarkten wordt regelmatig gestunt met grote boodschappen aanbiedingen. Het vlees, de groente, en het fruit: het moet allemaal steeds goedkoper aan de man gebracht worden. Supermarkten kopen groot in, producten worden relatief lang opgeslagen, en consumenten lopen naar buiten met producten die al lang niet meer vers en puur zijn. 

Agrarische producten online bestellen

Zoals genoemd, er zijn gelukkig steeds meer initiatieven die agrarische producten als een biefstuk, champignons, tomaten, bloemkool en sla rechtstreeks van de boer bij de consument op het bord willen krijgen. De prijzen van dergelijke producten liggen soms iets hoger dan je gewend bent. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Het voordeel van rechtstreeks boodschappen doen bij de boer is namelijk dat er geen tussenpartij is die ook moet verdienen op de producten. Boeren kunnen dus vaak minstens wel dezelfde verkoopprijs regelen. Wanneer je die prijs rechtstreeks aan de boer betaalt ben je immers nog relatief goedkoop uit, vergeleken met verschillende boodschappen aanbiedingen in de supermarkt. Ook de agrarische boodschappen en aanbiedingen worden tegenwoordig met (eigen) bezorgdiensten bij jou aan huis bezorgd. Dit heeft dus als bijkomend voordeel dat je de deur niet meer uit hoeft voor het doen van de boodschappen.

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.