Posted by Elijah May | Uncategorized

Evenals bij gewone woonhuizen, is het voor boerderijen ook van groot belang om een goed leidingnetwerk te hebben. Op boederijen moeten immers niet alleen de mensen voorzien worden van bijvoorbeeld drinkwater, maar ook de dieren en de gewassen. Wanneer je naast het houden van dieren ook bepaalde gewassen verbouwt in een kas, is het handig om ook in deze kas over water te kunnen beschikken. Zo zijn de bloemen en planten makkelijk te voorzien van water en voorkom je dat ze voortijdig dood gaan.

Goed leidingwerk onmisbaar
Op een landbouwbedrijf is een goed leidingwerk onmisbaar. Niet alleen moeten er waterleidingen door de boerderij lopen, maar er zijn meer punten op een landbouwbedrijf waar water nodig is. Zo moeten er aansluitpunten voor water zijn in de stallen om de verschillende dieren van schoon en vers drinkwater te kunnen voorzien. Daarnaast is het handig om ook buiten enkele kranen aan te laten sluiten. Op deze manier is het bijvooorbeeld een stuk eenvoudiger om de trekker schoon te spuiten. Je hoeft namelijk niet eerst helemaal naar de stal of het woonhuis te lopen om de slang aan te sluiten.

Leidingnetwerk aanleggen
Voor het aanleggen van een goed leidingnetwerk om het landbouwbedrijf te voorzien van water, is het aan te raden om een loodgieter in te zetten. Hij heeft ongetwijfeld vaker een leidingnetwerk aangelegd op een boederij en daardoor wordt de kans op een leiding lekkage tot een minimum beperkt. Wanneer je zelf het leidingnetwerk onder de grond aan gaat leggen, is het een hels karwei om weer bij de leidingen te komen wanneer er toch een lekkage opduikt. In dat geval moet er namelijk eerst weer gegraven worden om bij het leidingnetwerk te komen. En dat terwijl je dit simpelweg had kunnen voorkomen door een ervaren loodgieter in te schakelen.

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.