Posted by Elijah May | Uncategorized

De kosten voor een hoogwaardig houten tuinscherm kunnen flink oplopen, waar er kosten bespaard kunnen worden zul je dit ook graag doen. Is het verstandig om zelf een houten tuinscherm te plaatsen of kun je dit beter uitbesteden?

 

Een duurzaam tuinscherm begint bij de basis

Hoewel het zichtbare deel van het tuinscherm de meest aandacht krijgt, is juist het onzichtbare deel aan de basis van groot belang voor de duurzaamheid van de schutting. Wanneer het scherm niet goed verankerd wordt in de bodem kan er verzakking of verschuiving optreden. Dit is afhankelijk van het gekozen materiaal, het gewicht en de omvang. Daarnaast moet ook worden bepaald of het materiaal aan de grond voldoende bestand is tegen vocht en ongedierte. De onderkant heeft vaak het meeste te verduren.

 

Zelf een houten tuinscherm plaatsen?

Over het algemeen kun je beter houten tuinschermen laten plaatsen. Hoewel het mogelijk is om dit karwei zelf uit te voeren worden er vaak details over het hoofd gezien wat zich later kan opbreken. En reparatie bij schade of vervanging kan dan een behoorlijk prijzige zaak zijn. Denk ook aan de mogelijkheden voor uitbreiding of het plaatsen van een poort. Door dit soort situaties vooraf te voorzien kan het plaatsen van een tuinscherm op de meest optimale wijze worden uitgevoerd. Informeer bij de specialist naar de mogelijkheden en tarieven.

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.