Posted by Elijah May | Uncategorized

Droom jij altijd al van een eigen bedrijf? Een onderneming in de agrarische sector of misschien wel in een hele andere branche. Als je een eigen bedrijf wilt beginnen, staat niets je in de weg. Je moet alleen wel rekening houden met een paar dingetjes. Zo moet je eerst de mogelijkheden van jouw toekomstige bedrijf onderzoeken, maar je moet ook rekening houden met de wettelijke eisen van de gemeente.

Onderzoek de mogelijkheden

Je bent eruit, je wilt een eigen bedrijf beginnen. Maar wat voor bedrijf? Wat wil je gaan verkopen? Denk hier eerst heel goed overna. Zitten mensen wel te wachten op jouw producten of diensten? Ook is het handig om jezelf af te vragen of ondernemerschap wel iets voor jou is. Het is namelijk niet niks en er komt erg veel bij kijken. Schrijf een ondernemingsplan en kijk wat de mogelijkheden zijn voor jouw toekomstige bedrijf. Ook is het handig om alvast de markt te gaan verkennen. Wat doen de concurrenten? En wat maakt jou anders van de rest?

Wettelijke eisen

Als ondernemer heb je geen specifieke diploma’s nodig, maar er zijn wel een aantal regels waar je je aan moet houden. Wil je bijvoorbeeld graag een bouwbedrijf beginnen? Dan heb je een VCA certificaat nodig. Dit certificaat moet je hebben als je risicovolle werkzaamheden verricht, denk bijvoorbeeld aan het werken op een werkplaats of het werken op grote hoogte. Bij de VCA opleiding leer je veilig en verantwoord werken.

Houd ook rekening met de huisvesting van je bedrijf. Is dit gewoon thuis of heb je een eigen bedrijfspand? Is dit pand wel brandveilig en voldoet het wel aan de milieueisen? Neem vooral contact op met de gemeente als je vragen hebt.

Financieel plan

Misschien wel het belangrijkste als je een eigen onderneming gaat beginnen; het financieel plan.

Om een eigen bedrijf te starten heb je geld nodig en waar ga jij dat geld vandaan halen? Heb je nog wat op de spaarrekening staan of wil je gaan lenen? Hier moet je van tevoren goed over nadenken. Doe ook goed marktonderzoek. Zo ontdek je bepaalde kansen en bedreigingen voor jouw bedrijf en kun je erachter komen of ondernemen voor jou rendabel is.

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.