Posted by Elijah May | Uncategorized

Ben je net verhuisd? En heb je het geluk dat je naast een ruim huis ook nog eens een tuin hebt? Mazzelaar, dat wordt heerlijk buiten genieten in de zon tijdens de zomerse dagen. Maar verhuizen is natuurlijk niet goedkoop, denk maar eens aan het bedrag dat je alleen al kwijt bent aan nieuwe vloeren en het behang of het verf voor de muur. Dan kan het voorkomen dat er niet heel veel budget overblijft om je tuin in te richten. Toch zijn er een aantal manieren om van deze plek je eigen paradijsje te maken voor niet al te veel geld.

Je eigen moestuin kweken

Zie jij het wel zitten om bijvoorbeeld je eigen groenten en kruiden te kweken in de tuin? Het is niet altijd nodig om naar het tuincentrum te gaan voor zaadjes. In sommige gevallen zijn de zaadjes al aanwezig in je eten. Voorbeelden hiervan zijn pompoen, paprika en courgette. Doe wel even goed research naar in welke periode je deze zaadjes het beste kunt planten en hoe ze het beste groeien. Vraag ook aan familie en vrienden of ze je kunnen helpen met het aanleggen van je eigen moestuin door zaadjes voor je te bewaren.

Maak je eigen tuinplan, koop meubels wanneer het kan

Je tuin hoeft niet in één keer af te zijn, je kan dit ook in fases opbouwen. Maak van tevoren een tuinplan met welke meubelen je graag in de tuin zou willen hebben en welke planten hier het beste bij passen. Vervolgens kan je gefaseerd tuinspullen kopen, zoals een loungeset, een picknicktafel, terrasverwarming of een tuinkas om je eigen moestuin eens flink uit te breiden. Hiervoor hoef je niet per se een tuincentrum te bezoeken, deze producten kan je ook online aanschaffen.

Steek zelf de handen uit de mouwen

In sommige gevallen is het toch prettig om de hulp in te schakelen van een hovenier. Deze specialist rekent vaak een uurtarief, probeer daarom deze kosten te verlagen door zelf al wat voorbereidend werk te doen. Haal de oude gewassen en andere rommel uit de tuin en breng dit allemaal alvast naar de stort. Is het de bedoeling dat de hovenier tegels gaat aanleggen? Maak dan alvast de grond zo vlak mogelijk, zodat de specialist gelijk kan starten met zijn werkzaamheden.

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.