Posted by Elijah May | Uncategorized

Het einde van het jaar is alweer in zicht en de temperaturen dalen. Op sommige dagen zal de zon zich wat meer laten zien, maar we kunnen wel stellen dat de zomer zo goed als voorbij is en we weer richting de koudere seizoenen gaan. En bij wisseling van temperatuur is het ook verstandig om de planten in je tuin even bij langs te gaan. Haal de planten die de kou niet kunnen overleven naar binnen en voorzie je tuin van nieuwe planten die bestand zijn tegen winters weer. Maar welke planten zijn in dit geval geschikt om aan te schaffen?

Winterse sferen in je tuin

Tijdens de koudere periodes van het jaar zal je wellicht denken dat alleen hagen en vetplanten overleven in de tuin. Maar het is zeker ook mogelijk om andere mooie planten de ruimte te geven. Om gelijk met de winterse sferen: de Viburnum bodnantense ‘Charles Lamont’ ook wel bekend als sneeuwbal, kan prima bloeien in de maanden januari tot en met april. Als deze plant groeit, verschijnen er roze bloemen die ook nog eens heerlijk ruiken. Ook al zal je tijdens de koudere maanden de zon minder zien, zoek voor de sneeuwbal wel een plek in de tuin met het meeste zonlicht. Zo kan de plant het beste groeien.

Net als een klimop

Vind je het prettig om een gedeelte van je tuin af te schermen met een klimop? Dan is er ook in de winter een variant voor in de vorm van de winterjasmijn, ook wel bekend onder de naam Jasminum nudiflorum. Deze kan je het beste in je tuin planten in de maand december en blijft op z’n best tot en met de maand april. Houd er in dit geval wel rekening mee dat je de winterjasmijn een handje moet helpen als je deze tegen de muur wilt hebben, omdat de plant niet vanuit zichzelf vastgroeit. Dit kan je doen door een raster tegen de wand te plaatsen en daar de winterjasmijn aan vast te maken. Na verloop van tijd zal je een mooie klimop zien met tussendoor mooie gele bloemen.

Planten voor alle seizoenen

Heb je geen tijd om naar een tuincentrum te gaan? Of ben je op zoek naar meer informatie over geschikte planten in je tuin? Neem dan eens een kijkje op Tuinplantenwinkel.nl, de specialist op het gebied van tuinplanten en bomen. Hier vind je tuinplanten voor alle seizoenen, zodat je tuin hele hele jaar voorzien is van mooi groen. Naast tuinplanten en bomen, vind je hier ook de producten die je nodig hebt voor het aanplanten. Nadat je bestelling bij jou is bezorgd, kan jij dus gelijk aan de slag.

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.