Posted by Elijah May | Uncategorized

Als agrarisch bedrijf gebruik je natuurlijk behoorlijk wat energie. Je hebt misschien lampen waaronder je kuikentjes liggen of hebt veel stroom nodig om de scheermachines aan de praat te krijgen. En zo zijn er nog wel meer dingen. Je wilt dus een goede energiemaatschappij. Wie weet kan Solease je wel helpen aan groene stoom door middel van zonnepanelen. Maar waarvoor gebruik je op een agrarisch bedrijf nou eigenlijk allemaal stroom? Zullen die zonnepanelen je echt helpen goedkoper uit te zijn? En zo ja, hoe werkt dat nou eigenlijk precies? Wat zijn de voordelen voor jou als boer, veehouder of groenteteler? Wij willen je graag helpen hier wat meer inzicht in te krijgen.

Waar Gebruik Je Stroom Voor?

Op een agrarisch bedrijf gebruik je voor vele dingen stroom. Een paar daarvan hebben we al genoemd. Je hebt misschien een kudde schapen om eens per jaar te scheren. Nou is één zo’n piek niet zo erg, maar die melkmachines werken iedere dag en vaak nog meerdere keren per dag ook. Misschien heb je wel een grote broeikas waar je in de winter wat groente, fruit en gewassen verbouwd die hier in het Nederlandse (winter)klimaat niet kunnen groeien of bloeien. Ook een broedmachine voor bijvoorbeeld kuikentjes kan best wat aantikken. En dan denken we nog niet eens aan de lampen die je gebruikt als de dieren ‘s winters voornamelijk binnen leven. Daarbij zijn er nog andere machines, al verbruiken die tractoren meestal vooral brandstof. En buiten je bedrijf om is er dan natuurlijk nog het woonhuis waar je, net als ieder ander gezin of huishouden, een hoeveelheid gas, licht en stroom verbruikt.

Goedkope Stroom

Je verbruikt al met al dus aardig wat stroom en energie op een agrarisch bedrijf. Het loont dus de moeite om te kijken naar de goedkoopste maar ook de beste energiemaatschappij. In sommige gevallen kan groene stroom een uitkomt zijn, vooral omdat je deze stroom voor een deel zelf met zonne-panelen zult kunnen opwekken. Je hebt dus een stuk minder energie van je energiemaatschappij nodig. Helemaal zelfvoorzienend zal je bedrijf, vooral in de winter, niet worden. Toch kun je goedkoper uit zijn door een deel van de stroom zelf op te wekken. En met al die verschillende gebouwen heb je in ieder geval genoeg daken om zonnepanelen op te plaatsen.

Ben Je Echt Goedkoper Uit?

Je kan met zonnepanelen goedkoper uit zijn. Je wekt immers (een deel van) je eigen stroom op. Wel moet je natuurlijk rekening houden met de aanschafkosten van de zonnepanelen. Je kunt een vrijblijvende offerte aanvragen om eens te kijken hoe lang het duurt voor je met het verschil in energieprijs de prijs van de zonnepanelen hebt terugverdient. Denk dus goed na of je de kosten er echt wel uit gaat hebben voor er alweer één of meerdere zonnepanelen aan vervanging toe zijn. Je moet natuurlijk wel zeker weten dat je er rendement van kunt hebben. Maar als je die binnen een bepaalde tijd hebt terugverdient en nog even niet aan nieuwe zonnepanelen toe bent kun je best je voordeel halen uit groene stroom of groene energie door middel van zonne-energie.

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.