Posted by Elijah May | Uncategorized

Staat er een dagje Ikea op de planning? Of ga je naar de meubelboulevard en wil je besparen op de bezorgkosten? Met een aanhangwagen kun je al je spullen gemakkelijk vervoeren. Of het nu om een grote bank gaat of om een lading aan stenen. Heb je geen aanhanger thuis staan? Tegenwoordig kun je op allerlei plaatsen aanhangwagens lenen. Maar rijden met een aanhanger is toch net iets anders dan je gewend bent.

Rijbewijs

Er komt nu waarschijnlijk een vraag in je op: heb ik een apart rijbewijs nodig om met een aanhangwagen te rijden? Vaak kun je met rijbewijs B al met een aanhanger rijden, maar bij grote aanhangers is vaak wel het rijbewijs BE verplicht. Ook zijn er regels rondom het gewicht dat de aanhanger mag dragen en de snelheid waarmee gereden mag worden.

Als je een aanhangwagen wilt huren, kan dit vaak met rijbewijs B. Vraag altijd om informatie bij het verhuurbedrijf. Zij zullen je vertellen hoeveel gewicht je mag dragen en welke snelheid jij moet aanhouden op de weg.

Verlichting van de aanhanger

Om veilig de weg op te gaan, is het belangrijk dat de verlichting van je aanhangwagen in orde is. Als je een aanhanger huurt, zal het vaak in orde zijn, maar het is belangrijk dat je dit altijd even checkt. Er kan bijvoorbeeld een storing in de verlichting voor komen. Veel storingen worden veroorzaakt door het roesten van de contacten. Om dit te voorkomen kun je één à twee keer per jaar de stekker en stekkerdoos inspuiten met zuurvrije siliconen spray. Dit zorgt ervoor dat de stekker niet zal gaan roesten.

De normale verlichting op de aanhanger is vaak al voldoende, maar wil jij helemaal veilig de weg op? Dan zijn er nog LED-breedstralers voor op de aanhangwagen. Deze verlichting zorgt ervoor dat jij optimaal zicht hebt.

Het vervoeren

Als je een aanhangwagen gaat gebruiken om materialen zoals stenen te vervoeren, is het belangrijk dat je dit veilig doet. Je wilt natuurlijk niet dat er zomaar iets van jouw aanhanger kan vallen. Plaats daarom meer dan de helft van het te vervoeren gewicht voor in de wagen, dit zorgt ervoor dat de wagen niet kan kantelen. Ook is het belangrijk dat de lading goed is vastgezet met spanbanden en/of een net.

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.