De handigste landbouwmachines
Posted by Elijah May | Uncategorized

In de landbouwsector worden er verschillende machines gebruikt. Alles met de hand doen zou immers erg veel tijd en energie kosten. Wat de meest gebruikte machines zijn en waarvoor deze precies gebruikt worden, beschrijven we in dit artikel!

 

Traktoren

De bekendste landbouwmachine is toch wel de tractor. Oké, technisch gezien is een tractor een vervoermiddel. Maar binnen de landbouw heeft een tractor nog veel meer functies. Zo dienen veel landbouwmachines aan de voor- of achterkant van een tractor vast gemaakt te worden om ze te kunnen gebruiken. Een tractor hebben is dus cruciaal binnen de landbouw! Daarnaast kan een tractor ingezet worden voor zaken als zware dingen trekken.

 

Grondbewerkers

Voor dat er op land iets gezaaid kan worden zal de grond bewerkt moeten worden. Dit gebeurt door middel van een grondbewerker. Er bestaan verschillende soorten grondbewerkers. Voorbeelden zijn een ploeg, cultivator of frees.

 

Bemestingsmachines

Na het bewerken van de grond, dient deze vaak gelijkmatig bemest te worden. Bemestingsmachines die hiervoor gebruikt kunnen worden zijn onder meer een giertank en een kunstmeststrooier.

 

Zaaimachines

Na het bewerken en bemesten van grond is het tijd voor het zaaien. Ook hiervoor bestaan weer zaai-/plantmachines.

 

Oogstmachines

Wanneer de gewassen uit zijn gegroeid is het tijd voor het oogsten. Om de oogst binnen te halen worden bijvoorbeeld bietenrooiers of maaidorsmachines gebruikt.

Gewasverwerking

Na het oogsten zullen de gewassen verwerkt moeten worden. Hieronder vallen zaken als vervoer en opslag. Machines die hierbij van pas komen zijn onder andere sorteermachines en transportbanden. Een transportband is een soort lopende band zoals je bij kassa’s in de winkel tegenkomt, maar dan in het groot. De oogst kan hier op gelegd worden zodat deze van A naar B vervoerd kan worden, zonder dat je alles hoeft te sjouwen. Verschillende machines die helpen bij de verwerking zijn vervolgens weer aan te sluiten op een transportband. Denk bijvoorbeeld aan kistenvullers, doseerhoppers en hallenvullers. Is een reguliere transportband niet lang genoeg, dan bestaan er ook nog duobanden. Zoals de naam doet vermoeden zijn dit twee transportbanden op elkaar! Hierdoor kun je kiezen of je slechts één van de twee banden gebruikt, of allebei.

Je kunt een transportband huren bij Van Trier.

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.