Posted by Elijah May | Uncategorized

Een rattenplaag kan erg vervelend zijn, ratten kunnen veel schade veroorzaken en kunnen een gezondheidsrisico met zich meedragen door de bacteriƫn en parasieten die zij mogelijk over kunnen brengen. Ratten kunnen zich snel voortplanten, hierdoor ontstaat er al gauw een rattenplaag.

Hoe herken je een rattenprobleem in huis?

Een rattenprobleem in huis kenmerkt zich door krassende geluiden in vloeren en muren, uitwerpselen, schade door knagen en eventuele opengescheurde voedselverpakkingen. Ratten in huis zetten hun tanden overal in, kabels en bedrading, vloeren, wanden etc. Ratten in de tuin laten een spoor van holen en ondergrondse gangen achter.

foto-voor-wezan-nl

 

 

 

 

 

 

 

 

Ratten bestrijden

Als er ratten in huis of ratten in de tuin aanwezig zijn, is het noodzakelijk om deze te bestrijden. Voor er een bestrijdingsmethode gekozen kan worden is het van belang om te weten om welke soort rat het gaat. Er zijn twee soorten ratten die je kunt vinden, de bruine en zwarte ratten. Deze soorten ratten bevinden zich op verschillende plaatsen in het huis en tuin, om de ratten te kunnen bestrijden is het van belang te weten waar de ratten zich bevinden.

Ratten zijn op meerdere manieren te bestrijden, zowel diervriendelijk als dieronvriendelijk. Bekijk en bestel verschillende mogelijkheden op www.wezan.nl. Ratten kunnen gevangen worden, verdelgd of verjaagd worden. Ratten kunnen gevangen worden d.m.v. een kooi, dit is een erg effectieve en diervriendelijke manier, deze methode is echter erg tijdrovend. Bij het vangen van de ratten moet er goed opgelet worden dat de ratten op voldoende afstand van het huis worden uitgezet. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van een rattenklem, dit is erg effectief en duurzaam maar erg dieronvriendelijk. Naast het vangen van ratten kunnen de ratten ook verdelgd worden met rattengif. Ook deze methode is effectief en eenvoudig in gebruik maar dieronvriendelijk en slecht voor het milieu. Het verjagen van ratten is erg effectief, duurzaam en diervriendelijk. Voor het verjagen van ratten wordt er gebruikt van ultrasoon geluid. De ratten kunnen dit niet verdragen en zullen het huis of de tuin verlaten. Op deze manier is ratten bestrijden erg makkelijk.

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.