Posted by Elijah May | Uncategorized

Tja wellicht een uitstervend beroep maar nu nog springlevend! Contacten met een goede veehandelaar zijn onmisbaar als veehouder zijnde. Uiteraard wil je een goede prijs voor de runderen die je verkoopt. En mocht je nieuwe koeien nodig hebben, dan is het fijn als iemand deze voor je opzoekt en aflevert. Eén telefoontje hoef je maar te plegen en de veehandelaar regelt de rest.

Veehandelaar Frank Moors

Ik kan wel zeggen dat het handelen in runderen me met de paplepel is ingegoten. Al van jongst af aan ging ik met mijn vader de boer op om koeien in te kopen en te verkopen. Alweer een aantal jaren geleden heb ik de veehandel van mijn vader overgenomen. Nog steeds met erg veel plezier rij ik mijn klanten af en probeer door persoonlijk contact hen zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Slachtvee

Voornamelijk ben ik op zoek naar alle klasse en rassen slachtvee. Ik lever aan diverse slachterijen, slagers en grossiers. Ook zij maken hun wensen kenbaar waarna ik hen op hun wenken probeer te bedienen.

Noodslachting

Helaas gebeuren er af en toe ook ongelukjes op de boerderij of fokkerij. Een koe die zijn poot breekt bijvoorbeeld. Is een rund verder gezond maar door een ongeval niet meer in staat om op eigen kracht pijnloos te bewegen, dan komt het rund in aanmerking voor een noodslachting. In zo’n geval kan de boer of veehouder mij bellen en reageer ik direct om verder leed van het dier maar ook van de eigenaar te voorkomen.

Taxatie Veestapel

In sommige gevallen gaat het niet om 1 rund maar om een hele veestapel. Misschien vanwege bedrijfsbeëindiging of juist de vernieuwing van het veebeslag. Ook dan kun je me bellen en breng ik vrijblijvend een taxatierapport uit.

Contact met Veehandel Frank Moors

Of het nu gaat om het inkopen of verkopen van runderen, een noodslachting of een taxatie van een veestapel. Neem gerust eens contact met mij op zodat we kunnen kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen!

You can leave a response, or trackback from own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published.